BITCOIN SLIJEP NAKON VIJESTI O SVJEŽIM OGRANIČENJIMA U KINI - TECHCRUNCH - PRIOPĆENJA ZA TISAK - 2019

Anonim

Bitcoin, koji je nedavno trgovao ispod 400 dolara i više od 500 dolara, prolio je više od 10% svoje vrijednosti u proteklih nekoliko dana, pada s oko 500 dolara na ispod 440 dolara, prije nego što se lagano oporavi.

Kao što se dogodilo mnogo puta u posljednjih nekoliko mjeseci kada je riječ o Bitcoinovim zamjenjivanjima cijena, ovaj pad se temelji na vijestima iz Kine. Ovog puta, BTC China odlučio je prestati primati depozite u lokalnoj valuti iz China Merchants Bank, velike financijske institucije u zemlji.

Zašto je kineska upotreba bitcoina važna? Opće je mišljenje da Bitcoin može imati veliku budućnost u zemlji, gdje vladina kontrola nad bankama i slično može učiniti decentraliziranu kriptoznu valutu prilično atraktivnom prosječnoj osobi. Ako kineska vlada vrši dovoljno pritiska na sve, ali zabranjuje njegovo korištenje, taj je potencijal uklonjen, šteteći vrijednost same Bitcoina.

Putem ZeroHedge, evo grafikona pada cijena (USD) Bitcoina nakon vijesti:

ZeroHedge napominje da, s obzirom na nedostatak novih službenih pravila za prisiljavanje promjena u politici, moglo bi biti da "ovaj" preemptivni "potez ukazuje da bi PBOC uskoro postavio strože pravila o tome kako bi se trebali pridržavati ranijih odredbi. " Morat ćemo vidjeti.

Potencijalno vrednovanje cijene Bitcoina moglo bi biti i nedavna vijest da francuska vlada namjerava poreziti transakcije valute. Kao što ćete se zasigurno sjećati, Sjedinjene Države odlučile su prema Bitcoinu tretirati kao vlasništvo, a ne valutu. Taj izbor također ima porezne implikacije.

Sve u svemu, gore navedeno predstavlja stalno rastuće bitke Bitcoina - svaka će vlada morati odlučiti za sebe kako će se nositi s tim stvarima. Sjedinjene Države i Francuska čine zadovoljstvom čekati i vidjeti, dok Kina može poduzeti više restriktivnih koraka.

ILUSTRACIJA BRYCE DURBINA